Addiction and Relationships

Емоционално недостъпен. Обвинявали ли сте някога в това?


Емоционално наличен

Да бъдеш емоционално достъпен не е толкова лесно, колкото звучи.

Това е един от най -често срещаните проблеми, с които се сблъскват двойките. Получавам много такива съобщения:

„Хей, Кайл, прочетох последните ти статии за емоционално недостъпни партньори. Има много смисъл да препоръчвате на другите да избягват тези от нас с тези недостатъци. Лично аз не искам да бъда такъв, но моите детски преживявания, провалени връзки и липсата на растеж, за да станат по -емоционално достъпни, са направо потискащи.

Ако други хора започнат да приемат съвета ви присърце, какво би станало с нас останалите? На много от нас липсват пари и емоционална дълбочина, за да станат емоционално отворени души, обещания за професионална терапия. Можете ли да ни предложите някои съвети за отношения от другата страна на пистите? Може би някои съвети, които ще ни помогнат да израстваме, за да станем по -емоционално достъпни? Какви са някои начини, по които можем да се отворим, за да създадем по -щастливи отношения? ” – Затворен в Калифорния

Затова написах тази статия.

Да бъдеш емоционално достъпен или недостъпен се корени в житейския опит.

Ето как работи: Ако дълбоко в себе си се чувствам неадекватен и се страхувам, че не заслужавам любов, тогава инстинктите ми ми казват, че в крайна сметка ще разберете за мен, ще осъзнаете, че не съм достатъчно добър и ще разбиете сърцето ми.

Така че те обичам от разстояние. Стоя настрана и откъснат. Отказвам да ти дам голяма част от времето си, защото няма да те боли толкова много, когато ми кажеш, че ще ме напуснеш.

Знам, че идва. Винаги го прави.

Родителите ми. Бившите ми. Всички те са го направили.

Знам, че и ти ще го направиш.

Нося бронята си и те държа на една ръка разстояние. Бях наводнен от отхвърляне, тъга и чувство, че съм недостоен преди, и това не е нещо, с което мога да се справя, след като се доближа.

В основата си не чувствам, че заслужавам вашата любов.

Докато половинчатата любов наистина предлага сигурност, тя винаги ще саботира възможността за създаване на дълбоко любяща връзка.

Обаждат се хора, които са емоционално недостъпни избягващи защото те правят точно това, което казва тази дума. Избягват партньорите си. Те избягват интимност и близост.

Но те правят това по някаква причина. Можете ли да познаете каква е тази причина?

“Ако очаквам, че ще ме отхвърлите, тогава ще остана по -малко емоционално инвестиран във вас.”

Да – чувството за недостойност култивира несигурност.

Истинската сигурност в една връзка изисква взаимозависимост.

Това е способността да зависите от партньора си, като същевременно можете да стоите на краката си. Да поемете отговорност за вашата част от връзката, както те за тяхната – като равни.

Това е способността да бъдете отворени към техните чувства и нужди, докато работите с партньора си, за да задоволите нуждите ви.

Противно на емоционално достъпните партньори, емоционално недостъпните хора не обичат да чуват какво мисли или чувства техният партньор, ако не е това, което искат да чуят. Ако партньорът им е отворен и уязвим за нещо, което избягващият партньор не очаква или не иска да разбере, това се превръща в проблем.

Те емоционално бият партньора си в послушание. Ето защо другият партньор става нуждаещ се, действа луд и ще прави огромни компромиси, за да накара връзката да работи, дори и да не се изпълнява.

Емоционално недостъпните хора правят това, защото се чувстват празни.

Те намират своето нуждите на партньора са непреодолими и натоварващи.

Ясно е, че емоционално недостъпният партньор води много вътрешни битки. Той също така обяснява защо те се борят да бъдат до партньорите си, когато имат нужда от тях.

Може да се занимавате с много от същите тези вътрешни битки, които водят до емоционална недостъпност. И връзката ви страда заради тях.

Ако това звучи като вас, няма да искате да пропуснете това, което имам да ви кажа след това.

6 ефективни съвета за по -голяма емоционална достъпност:

1) Погледнете внимателно убежденията, които имате за себе си във връзката си.

Разберете защо не се чувствате достойни за близка, любяща връзка.

Какви мисли и чувства имате към себе си?

Има ли начин да оспорите вярата си, че ако партньорът ви наистина ви опознае, той ще ви отхвърли? Има ли начин и двамата да изследвате защо сте симпатични и заслужавате привързаността на партньора си?

2) Направете нуждите и чувствата на партньора си равни с вашите.

Правенето на това изисква съпричастност и състрадание към чувствата, нуждите и исканията на партньора ви за близост.

Всеки в една връзка има нужди и желания, които иска да постигне. За емоционално недостъпен човек те не осъзнават или не искат да осъзнаят важността на нуждите на партньора си и как могат да ги посрещнат.

Присъствието и работата с партньора ви, за да сте сигурни, че разбирате, грижите и уважавате техните нужди, е добра стъпка към превръщането ви в емоционално достъпен партньор.

Емоционално недостъпен

3) Спрете тайния живот.

Емоционално недостъпните партньори често имат таен живот – резервен план, когато връзката се провали.

Може да имат някой отстрани, защото отхвърлянето е неизбежно. Тайният живот с другите помага да се поддържа безопасно разстояние в отношенията.

Заедно с това те може да правят планове или решения само въз основа на техните нужди, така че ако връзката се разпадне, те все още ще бъдат здраво стъпили на краката си, без партньора си.

Връзката ви не може да си позволи тайния ви живот или страничен човек. Изисква да предложите пълна прозрачност.

Това може да изисква отваряне на достъпа до вашия компютър, текстове и друга информация, която преди е била скрита или тайна. Вашият партньор трябва да знае, че може да ви има доверие и да вярва, че вие ​​също му се доверявате.

Не пазенето на тайни е уязвимо място, но това е единственото място, което ви позволява да инвестирате изцяло във връзката, така че и вие, и вашият партньор да задоволявате напълно нуждите си и да се познавате напълно.

4) Отделете време за партньора си.

Поставете партньора си (и децата) в горната част на списъка си с приоритети.

Това става с вашите действия, а не с вашите думи.

Думите може да звучат успокояващо и успокояващо, но без действия, които да подкрепят тези думи, те стават безсмислени. Това също може да навреди на доверието на партньора ви към вас. Отделянето на време за вашия партньор изисква наличност и достъпност.

Не е необичайно избягващите да пренебрегват телефонните обаждания, да игнорират текстовите съобщения и да отговарят само когато искат.

Те се фокусират само върху своите желания и нужди, което в крайна сметка прави партньора, който не избягва, още по-тревожен и нуждаещ се.

Ако дадете на партньора си увереността, че сте до него, както чрез думи, така и чрез последващи действия, тяхната тревожност ще намалее и те ще отклонят вниманието си от връзката. Това е така, защото сте им предоставили необходимата сигурност, за да се чувстват комфортно, инвестирайки в други области на живота си. Те знаят, че ще бъдете там.

Това се нарича Парадокс на зависимостта на любовта. Можете да прочетете повече за това тук.

5) Работете върху поемането на отговорност за емоциите си.

Като емоционално недостъпен човек вие сте експерт в намирането на нечия слабост и нейното използване, така че те ви дават желаното разстояние.

Спрете да заплашвате да напуснете връзката, ако не успеете, и спрете да използвате гняв и лични атаки, за да принудите партньора си да върши нещата по ваш начин.

Това не е връзка.

Позволяването на вашия нрав и други интензивни негативни емоции да управляват шоуто е рецепта за бедствие във връзката ви. Използването на уязвимостите на партньора ви като начин да ги ударите няма да причини нищо друго, освен да ги нарани, да ви нарани в дългосрочен план и да навреди на връзката ви.

Дори и да успеете, все още избягвате връзка, която ще промени дълбоко вкоренени вярвания имате за себе си.

Любовната връзка изисква двама души, които работят заедно еднакво.

6) Ангажирайте се да отворите.

Това е много трудно за емоционално недостъпни любовници, но е абсолютно необходимо.

Споделете най -дълбоките си страхове.

Кажете на партньора си от какво изтръпва гръбнака ви. Разкажете им за най -големите разочарования в живота си и за най -големите си мечти.

Любовта изисква повече от физическо докосване. Изисква емоционално докосване. Изисква се и от партньора ви, и от вас да се оставите да се виждат вътрешен свят.

Всички вие да бъдете дълбоко и напълно познати от партньора си, като съборите онези стени, които сте построили и укрепили около вътрешното си аз.

Това няма да е лесна задача. Ще се почувствате претоварени. Ще искате да атакувате партньора си.

Когато почувствате, че се задушавате от липса на място, вие сте на прав път. Задушавате вярата, че не заслужавате любов.

Допускате някой друг в сърцето си, докато запълвате празнотата му.

Вашето детство и неуспешните ви връзки може да са били голям източник на болка, но ваша отговорност е да направите това усилие да промените подкопаващите вярвания, които разрушават вашите взаимоотношения.

Станете емоционално достъпен любовник.

От вас зависи да изградите емоционалните умения, необходими, за да бъдете емоционално достъпен любовник, а използването на тези шест стъпки е чудесно място за начало.

Емоционално недостъпен

И най -важното е да спрете да бъдете толкова осъждащи и критични както към партньора си, така и към себе си. И двамата заслужавате да имате сигурна, сигурна, любяща и надеждна връзка.

Посветен на емоционално свързани взаимоотношения,

Кайл Бенсън

PS Ако имате мисли или въпроси относно статията, моля, изпратете съобщение Кайл тук.

Хареса ли ви тази статия? Не пропускайте подобни публикации:

6 признаци на токсична връзка
Помогнете на партньора си да разбере вашата страна на конфликта в Three стъпки
Стъпки, за да станете емоционално достъпен любовник

Тази статия е публикувана първоначално на 17 юли 2016 г. и е актуализирана.





Supply hyperlink

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button